Η εταιρεία REX ιδρύθηκε το 1947 με κυρία δραστηριότητα την κατασκευή μικρών  ηλεκτρικών συσκευών όπως ηλεκτρικά σίδερα, ψηστιέρες και μπρίκια.

Με την εξέλιξη της τότε εποχής άρχισε να κατασκευάζει ψυγεία πάγου και μετέπειτα είδη θέρμανσης όπως θερμάστρες ηλεκτρικές και καλοριφέρ με ειδικά πυρότουβλα.

Τα χρόνια πέρναγαν και η εταιρεία αναπτυσσόταν. Το 1984 διασπάστηκε και δημιουργήθηκε η REX EUROTHERM, η οποία παρουσίασε νέες ιδέες και νέα προϊόντα.

Το 1986 στήνεται νέα μονάδα κατασκευής καλοριφέρ λαδιού και μοναδική μέχρι σήμερα στην Ελλάδα. Καταξιώνεται με ένα προϊόν, το όποιο είναι εφάμιλλο με όλα τα Ευρωπαϊκά. Παρέχει δε, για το προϊόν αυτό, πενταετή εγγύηση καλής λειτουργίας. Αναγνωρίζεται η ποιότητα και η τιμή του σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες.

Νέα δραστηριότητα της εταιρείας η κατασκευή ηλεκτρικών εστιών και καμινέτων, ενώ παράλληλα σχεδιάζει και κατασκευάζει νέα σειρά εντοιχισμένων εστιών DOMINO για τις ανάγκες των ξενοδοχείων και ενοικιαζόμενων δωματίων.

Το 1989 εξαγοράζει ανταγωνίστρια εταιρεία με ίδια δραστηριότητα και προχώρα σε ριζική ανανέωση του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού της, στο ιδιόκτητο οικόπεδο εκτάσεως 2.000 τ.μ. επί της οδού Δημαράκη 29, στον Βοτανικό. Έτσι δημιουργείται ένα υπερσύγχρονο εργοστάσιο με αυτόματο συγκρότημα ηλεκτροστατικής βαφής και φωσφάτωσης, πρέσες και συγκολλητικά μηχανήματα για την κατασκευή των νέων προϊόντων της.

Οι ανάγκες της αγοράς πάνω στον εξοπλισμό της τουριστικής αγοράς μας οδηγεί σε μια νέα δραστηριότητα, πρωτόγνωρη για εμάς. Τον σχεδιασμό και την κατασκευή πολυκουζινών διαφόρων διαστάσεων, του τύπου μη compact.

Η εταιρεία εξοπλίζεται πλέον με σύγχρονο υψηλής τεχνολογίας ξυλουργικό εξοπλισμό που μας καθιστά πλέον ευέλικτους στην κατασκευή και παράδοση «δημιουργιών στα μέτρα σας». Η αναγνωσιμότητα δεν άργησε να φανεί αποτέλεσμα της συνέπειας, της καλής κατασκευής και των άριστων πρώτων υλών.

Το 2006 μας βρίσκει με μια νέα πρόκληση, που αφορά τον εξοπλισμό καταστημάτων ηλεκτρικών ειδών. Οι ανάγκες της αγοράς με τον ερχομό των νέων ευρωπαϊκών πολυκαταστημάτων αναγκάζει τον κλάδο να εκσυγχρονιστεί βάση των ευρωπαϊκών προτύπων.

Γνώστες πολύ καλά της τάσης αυτής, δημιουργούμε τμήμα μελέτης και σχεδίασης με έμπειρους συνεργάτες και εξειδικευμένο προσωπικό. Μέχρι σήμερα έχουμε εξοπλίσει με έπιπλα, ραφιέρες, βιτρίνες, γόνδολες και ότι άλλο χρειάζεται, πολλά καταστήματα ηλεκτρικών ειδών και έχουμε συνεργαστεί με τις μεγαλύτερες εταιρίες ηλεκτρικών συσκευών.

Από το 2007 μέχρι και σήμερα κατασκευάζουμε νέα μοντέλα για πολυκουζινάκια, τύπου  ντουλάπας και Rolltop σε πολλούς τύπους, ιδανικά για οικείες, γραφεία, studios, μικρά διαμερίσματα, επαγγελματικούς χώρους και ξενοδοχεία.

Η εταιρεία μας, κατασκευάζοντας με μεράκι διαχρονικά και πρωτοποριακά έπιπλα, με συνέπεια στον χρόνο κατασκευής και παράδοσης σε ανταγωνιστικές τιμές, θέτει ως άμεση προτεραιότητα την εξυπηρέτηση αλλά και την ικανοποίηση των πελατών της.